Mont Blanc

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΑΝΤΑ

Συντήρηση:

Δείτε εδώ

ΜΕΡΙΔΕΣ:

15

4/5
4/5
 

Το Mont Blanc –αναφέρεται στην υψηλότερη κορυφή των Άλπεων– σερβιριζόταν συχνά στο ανάκτορο του Καίσαρα και της Λουκρητίας Βοργία, ενώ η πρώτη επίσημη καταγεγραμμένη συνταγή του έγινε σε ιταλικό βιβλίο του 1475!

Φτιάξτε τη µαρέγκα. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε τα ασπράδια, χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Κατόπιν ανεβάστε ταχύτητα µέχρι η µαρέγκα να σφίξει. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισµένη) ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Γεµίστε µια σακούλα κορνέ µε ίσια µύτη Νο 9 και σχηµατίστε φωλίτσες επάνω σε λαµαρίνα φούρνου, που την έχετε καλύψει µε χαρτί ψησίµατος. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο, στη µεσαία σχάρα, στους 100 °C για 1½ ώρα.

Φτιάξτε την κρέµα κάστανου. Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) τον πουρέ κάστανου µε το ρούµι και το βούτυρο εωσότου πάρετε µια λεία κρέµα. Γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλα κορνέ µε ίσια στρόγγυλη µύτη.

Μοντάρετε το γλυκό. Χτυπήστε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το εξάρτηµα σύρµα, µέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα κουτάλι γεµίστε τις φωλίτσες µαρέγκας µε τη σαντιγί. Με το κορνέ γαρνίρετε γύρω γύρω τις µαρέγκες µε την κρέµα κάστανου. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και αν θέλετε γαρνίρετε µε βατόµουρα.

 

Μπορείτε να φυλάξετε τις μαρέγκες για 4 μέρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και να ολοκληρώσετε το γλυκό τότε.